Klubmesterskab 2003

Af Anders Sindum

 

Selv om vi er en motionsklub som primært kører for motionens skyld, sker det af og til, at der bliver kørt stærkt på træningsturene, og de sidste par år, har vi taget konsekvensen og gennemført et klubmesterskab over 4 afdelinger, og de dage er så absolut blevet kørt stærkt.

 

Afslutningen på årets klubmesterskab blev nøjagtig lige så spændende som man kunne håbe på. Selv Alfred Hitchcock kunne ikke have iscenesat afslutningen mere dramatisk. Som sidst startende kom Mogens Kobbelgaard også sidst i mål og han pumpede i pedalerne for fuld kraft de sidste meter over målstregen, mens tilskuerne talte de dyrebare sekunder. Han klarede at komme i mål netop 1:56 min efter Freddy Koller Nielsen, som var startet 2 min. før Mogens. Og dette var netop nok for Mogens til at genvinde årets klubmesterskab i rækken under 40 år.

 

I klassen over 40 er der næppe nogen, som for tiden kan true Jan Kobbelgard, men på et eller andet tidspunkt bliver Mogens og Freddy også voksne.

 

Tillykke til dem begge. Overrækkelse af pokaler sker ved afslutningsfesten lørdag d. 14/9.

 

Enkeltstarten i 4. og sidste afdeling blev suverænt vundet af Thomas Sillesen med mere end 45 sekunders forspring til nr. 2 og 3. Flot kørt af Thomas der for gud ved hvilken gang igen havde nedtonet forventningerne til sig selv med baggrund i sidste afdeling af klubmesterskab, hvor han blev sat af i spurten, men 14 dages ferie og et bryllup var altså nok til igen at vinde enkeltstarten.

 

Thomas kørte de 31,6 km alene med 39 km/t i gennemsnit. Et stort tillykke til Thomas som har en specialudviklet evne til virkelig at kunne fyrer den af i en enkeltstart - selvom han i år ikke har trænet specielt meget.

Men hvis man studerer tiderne fra de seneste 3 enkeltstarter, kan man nærmest stille et ur efter ham. Han kører meget konstant de 31,6 km i tider mellem 48:34 og 49:00 min.

Mogens Kobbelgaard har fortsat hurtigste tid for de 31,6 km, nemlig 48:30 præsteret i september 1999.

 

Thomas Sillesen i krydset efter Henne. Bagved ses Kurt Poulsen og Chr. Roslyng anes i baggrunden.

 

Igen i år var der nogle ryttere som havde overgået sig selv. Både Freddy, Christian, Kurt og Michael havde forbedret sig væsentlig i forhold til sidst - det må da siges at være effektiv træning.

 

 

Duellanterne ser hinanden an.

 

Sidste heat i årets klubmesterskab var den vanlige enkeltstart med start og mål på Præstegårdsvej, og ellers rundt om Henne – Jegum - Vrøgum.

Som stillingen var før sidste løb, ville den af Freddy og Mogens som kørte hurtigst af de to vinde årets mesterskab.

Stemning var intens og spændt under opvarmningen, og alle var klar over at løbet skulle afgøres mellem de to.

Freddy startede næstsidst, 2 minutter før Mogens. Det endelige mål var klart for begge: Freddy skulle i mål være mere end to minutter foran Mogens, og han ville være klubmester. Mogens skulle i mål mindre end to minutter efter Freddy, og han ville være mester.

Rytterne blev sendt af sted i en utrolig flot sensommeraften, med stort set vindstille.

 

En jagende Mogens.

 

En jagtet Freddy.

 

Afstanden mellem de to kunne dårligt værre mindre. Mogens kom i mål 1 minut og 56 sekunder efter Freddy, og blev dermed årets klubmester med en margen på 4 sekunder.

Stort tillykke til Mogens Kobbelgaard og til Jan Kobbelgaard.

 

Jan Kobbelgaard på vej i mål.

 

De to gange om året vi afvikler enkeltstart er efterhånden blevet lidt af et tilløbsstykke for tilskuere. Det er dejligt at se den store opbakning fra tilskuere i målområdet, bl.a. cykelkoner og børn samt de øvrige ryttere i klubben som ikke deltager i mesterskabet.