Blåvandshuk Rundt 2009

Af Niels H. Nielsen, løbsansvarlig.

 

Søndag d. 9/8 afviklede Oksbøl Cykel Team (OCT) den 12. udgave af cykelmotionsløbet Blåvandshuk Rundt.

Vejret var med os i år fra morgenstunden, men så heller ikke meget længere end til lige efter vi havde sendt den sidste gruppe afsted på 35 km distancen.

Jeg tvivler på ret mange, hvis nogen overhovedet, kom tilbage til Oksbøl efter at have gennemført de planlagte distancer uden at blive våde.

Nu har vi 2 år i træk været ramt af regnvejr under løbet, så mon ikke 2010 skal være året, hvor løbet igen er begunstiget af flot vejr.

 

Men vi havde et godt arrangement, der er helt sikkert ting som kan være bedre – men det skal altså sættes i sammenhæng med indsatsen og de ressourcer det er muligt at finde til arrangementet.

Vi er selv ærgerlige over, at maden slap op og der var en pause i udleveringen af kødsovs på godt en 1/2 time. Da der igen var kødsovs var de fleste mætte, så dagen endte faktisk med, at vi stod med kødsovs i overskud. Planlægningen af mad er et forbedringspunkt til 2010.

Vi havde på løbsdagen lidt IT problemer, med printere der løb tør for blæk, netværk som ikke fungerede helt stabilt, men vi kom igennem.

 

Sidste rytter var i mål kl. 14.36 og målet lukkede kl. 15, hvorefter oprydningen gik i gang. Lidt ærgerligt blev oprydnings holdet svigtet af flere som var tilsagt opgaven.

Ellers har alle OCT medlemmer ydet en stor og flot indsats i forbindelse med afviklingen af arrangementet. Rart med en god opbakning blandt klubbens medlemmer til at tage fat når der er brug for det. En stor tak skal lyde fra løbsudvalget til jer alle - uden jeres bidrag nåede vi ikke så langt.

 

Der var ca. 370 ryttere til start. Heraf gennemførte :

96 på 115 km.

126 på 70 km.

134 på 35 km.

I det regnvåde vejr var der et par styrt. Løbsledelsen er bekendt med 2 af disse ryttere fik hudafskrabninger. Vi ønsker god bedring til dem begge.

De regntunge veje var sikkert også årsag til, at løbet bød på forholdsvis mange punkteringer blandt deltagerne.

 

En stor tak til hjemmeværnspolitiet som igen i år ydede en flot indsats med regulering af trafikken vigtige steder. De 5 betjente var som blæksprutter rundt på mange poster på ruten.

 

Til hjælperne i depoter, med tidtagning osv. samt til OCT´s medlemmer der bidrog med en hånd :

Jeg håber alle, eller mange af jer, er villig til at yde en indsats også i 2010 udgaven af Blåvandshuk Rundt. Uden jeres bidrag kan vi ikke gennemføre et sådant arrangement.

Tusind tak til alle og en særlig tak til Lene Randrup for de mange flotte sponsor præmier hun fik samlet sammen.

 

En stor tak til alle de sponsorer som velvilligt har skænket en præmie og gjorde dette års udgave til et festfyrværkeri af gevinster på startnumre.

 

Blåvandshuk Rundt afvikles traditionelt altid den anden søndag i august. I 2010 således d. 8. august.

 

 

Beretninger fra deltagerne :

Du er velkommen med dit bidrag her (sendes til oct@bvoksbol.dk) - eller under "OCT Forum"

 

***************************************************************

Fra Jørgen Mørch, har vi modtaget:

 

Hejsa i Oksbøl Cykel Team

En 55 årig nybegynder....Start no. 338

Da jeg så tilmeldingslisten på nettet - var det som en magnet - at få testet sig selv - hmmmm mon det gik - og så meldte jeg mig.

Det var med en lidt bekymring da dagen gryede - de havde jo lovet regn - men heldig vis var det tørvejr.

Starten gik fint og så derud af på landevejen.

Jeg havde tilmeldt mig i gruppen 70km (23-27km) - men den første halvdel af turen gik så godt - også vejret - at mit snit var over 30 :o) - men så kom regnen og der kom rigeligt med vand fra oven, fra neden og det man selv frembragte - men i mål kom man da - med et snit 28,6 - ganske godt tilfreds.

 

I mål var der mad, venlige mennesker og en masse snak i spiseteltet med ryttere der også lige var kommet igennem. Der var en del punkteringer, men selv slap jeg for det.

 

Kun roser til arrangementet og vil forsøge at komme med 2010

 

Venlig Hilsen
Jørgen Mørch


***************************************************************

Fra Kirsten Rotbøll, har vi modtaget:

 

Cykelvejret var perfekt, da Ole, Svend og jeg ankom til Oksbøl kl. 9,30. Vi mødtes med Peder, som vi skulle til start sammen med. Vi skulle alle køre 70 km. Marianne og Jonas tog ruten på de 35 km.

Orla, Leif, Ove og Arne fra klubben deltog også, selvom det kunne være lidt svært at se, da flere startede op både under Varde cykelklub og Varde kommune, altså drenge da.

Starten gik kl. 10,20 og der blev lagt ud med høj fart. Da vi nåede til krydset, hvor vi skulle mod Vejeres kunne jeg ikke se Ole. Jeg lagde mig derfor ned for at se efter ham, men hvad skete så……

Feltet var over stok og sten da jeg igen kiggede frem, jeg forsøgte at nå frem til dem, men umuligt. Nå, jeg måtte bare se fremad og få gang i pedalerne, de sidste 60 km. skulle jo køres.

Jeg passerede Orla, der stod med lappegrejet fremme, rigtig surt, men der var måske en mulighed for en makker. Jeg så ham aldrig, da jeg kørte forkert ved Billum kirke, så flere ryttere havde passeret mig ved cykeltunnellen  (Billum kirke).

Vejret var nu rigtig dårligt. Regnen stod bare ned i stænger, så man kunne høre vandet skulpe nede i skoene. Der var rigtig langt til Janderup og udover Hebo, for ikke at sige det sidste stykke over Vrøgum tilbage til Oksbøl.

Men når målstregen er nået og man sidder og får en kold øl og en gang mad, så går snakken omkring cykelløbet jo, og man har glemt alt om hvordan vejret har været. Tak for turen.

 

Hilsen

 

Kirsten Rotbøll

Bækhusevej 90

6855 Outrup

 

***************************************************************

 

 

Fotos fra løbet.

Er der nogle som ligger inde med fotos fra løbet, så vil vi gerne have en kopi af dine billeder. Sendes til oct@bvoksbol.dk.

 

Nedenstående er fotos taget af Thomas Sillesen og Kirsten Rotbøll.

 

.