bullet

Video af Niklas & Kim Blach

bullet

Ryttere fotograferet på vej i mål af Anders Sindum

Den 5. udgave af Bordrup MTB løb havde et meget flot deltager tal på 143 ryttere til start, hvilket er et markant højere deltagerantal end sidste år og ligeledes rekord for løbet.

Løbet var på dagen begunstiget af særdeles flot vejr med solstrejf der gjorde en decemberdag til en oplevelse i skoven.

Løbet havde 125 forhåndstilmeldte ryttere, 27 eftertilmeldinger og 9 af de forhåndstilmeldte ryttere mødte ikke til start. Her glæder vi os over, at flere af disse meldte afbud. Tak for det.

De startende ryttere fordelte sig med 43 på "sportsruten" (4 omgange), 89 ryttere på "motionsruten" (3 omgange), 3 på dameruten (3 omgange) og 12 ryttere i klassen ungdom / begynder på 1 omgang.

Hurtigste mand på 4 omgange blev i år Søren Nissen fra Rødekro Cykle Klub som besejrede de 2 Varde Cykle Klub ryttere Christian Sloth Christensen og Lars Storgard.

Christian og Lars havde ellers et pænt forspring efter de første 2 runder, men på 3. omgang begyndte Søren at spise kraftigt af dette forspring og da de efter 4. omgang kørte mod Oksbøl, hvor Søren var lidt over 10 sekunder efter de to Varde ryttere, lignede Søren en mand der havde mest at byde ind med på de sidste 8 km mod målet på Oksbøl stadion.

På 3 omgange sejrede Casper Larsen fra Herning Cykle Klub foran Niels Bjørnsten, Vejle og Morten Falk Nielsen fra Aabenrå.

I den nye dameklasse havde vi desværre kun 3 deltagere med, alle fra Odense. Anne- Mette Mortensen kom først foran Anni Plauborg, mens Tine Hansen måtte udgå med en defekt cykel.

I Ungdoms klassen prægede som sædvane i vinterens lokale MTB løb igen de tre ryttere Nicklas Rasmussen og Simon Pedersen i nævnte rækkefølge begge Varde Cykle Klub og den lokale Jonas Koller, Oksbøl fik en flot 3. plads.

Så vidt vi ved var løbet forskånet for personuheld udover lidt småskrammer.

Efter løbet var der hygge for de mange ryttere i cafeteriaet på Oksbøl stadion, hvor suppen gjorde godt til de sultne rytters ganer.

Løbet havde pænt med tilskuere ude på ruten, og i sær de skrappe stigninger ved den "lille bunker" var velbesøgt.

Ikke alle syntes det var lige fedt at måtte af cyklen når man ikke kunne træde den op af de skrappe stigninger og svigerfar stod med den store kamera linse lige op i "snotten" !

Mange tak for det flotte fremmøde.

Vi ønsker alle deltagerne et godt nytår og håber at se jer igen i 2008, hvor løbet afvikles søndag d. 28/12-2008.

Indlæg er velkomne ....

Indlæg kan mailes til oct@bvoksbol.dk

Foto kan mailes til oct@bvoksbol.dk

Sakset fra Rødekro Cykle Klubs hjemmeside :

RKCC-sejr ved MTB-løb i Bordrup Plantage søndag d. 30.-12.

Vores udlandsprofessionelle, Søren Nissen benyttede juleferien i Danmark til at deltage i det traditionelle MTB-løb i Oksbøl. Der blev kørt 7 km med master til start i Bordrup Plantage, derefter 4 omgange på en meget teknisk Rute (NY!) i Bordrup Plantage, hvorefter der skulle køres 8 km hjem til Oksbøl, men med endnu et par teknisk svære single-track i Aal Plantage.
Søren tabte på 1. omg. ca. 1½ min til de to førende Varde-ryttere, Lars Skovgaard og Chr. Sloth Christiansen, der kendte ruten godt, men så begyndte Søren langsomt at æde sig ind på dem, og da de kørte ud af Bordrup Plantage var han kun henholdsvis 14 og 9 sek. efter de to, og med en energisk indsats kunne han køre forbi og vinde i tiden 1:41:11 - 18 sek. foran nr. 2.
Flot, flot kørsel af Søren, som i januar drager til Italien, hvor han har fået kontrakt med et italiensk hold.

Motionsklassen kørte på samme måde, men kun 3 omgange i Bordrup Plantage, og her var Ole Madsen, Bjarne Mikkelsen, Bent Nielsen og Jan Wittrup til start, og deres placeringer og tider blev i nævnte rækkefølge nr. 39/ 1:44:30, 46/ 1:47:02, 74/ 2:07:52 og 78/ 2:14:33. Distancen var 34 km. Det skal lige bemærkes, at Jan også gav sig tid til at tage billeder undervejs.

Bjarne og jeg havde været med til løbet for 2 år siden, så vi blev meget overrasket over rutens sværhedsgrad. Man havde nemlig tilføjet nogle meget tekniske single-track, som for en alm. MTB-motionist som mig var uhyre vanskelige, og jeg måtte af cyklen flere gange - men sjovt var det, så jeg kan kun anbefale andre at deltage næste gang.
Billeder fra løbet kan ses på Artikler + Fotos.

Bent

Sakset fra Vejen Bicycle Klubs hjemmeside :

Casper Nyhuus og "Ludo" bedst i Oksbøl

Der var 150 m/k´er til Nytårs MTB i Bordrup ved Oksbøl den 30. dec. Det blev en hård kamp mellem far og søn Nyhuus i motionsklassen, hvor junior sluttede bedst som nr. 23 og Per nr. 24.

I Sport blev Claus "ludo" Vinnich bedst med en 21. plads, der var ellers flere som havde problemer med sin gearskifter i

skoven på grund af sandet, og mange måtte sande rutens sværhedsgrad. Niels Henning Lauridsen fik en god

trænings dag ud af det efter en pladsering som 10-12 i Sport, En cyklede op i hans geararm på turen fra Bordrup til Oksbøl, Der var desuden debut til Jannik Hansen i ungdom som fik en flot 6. plads.

Thue

Sakset fra Moutainbike Club Vejles hjemmeside :

Chainchock og pizzasnegl

Oksbøl Cykel Team bød på Bordrup mtb-løb, en semi-klassiker i det vestjyske. Kun fire MCV'ere stillede til start...

Klokken mega meget tidligt i morges ringede Kris' telefon. "Hej det'r TWM, jeg kom til at gå i byen i går ... og nu har jeg det dårligt .... jeg kan ikke køre i dag". Næppe havde Kris lagt på, før den var gal igen. "Årrrrhuuuuurrr, det er Jens-Patter .... jeg har fået halsbetændelse"!!!
Så stod Kris dér, uden aftale og kørelejlighed!

Heldigvis var der plads i bilen med Lars og Per Kød - og heldigvis nåede Kris at få fat på D'Herre inden de kørte fra Vejle klokken "lidt i før Fanden får træsko på".

Ved startlinine klokken ti stod altså Kris (der var blevet truet af Per til at køre den lange distance), Per Kød, Lars og Bjørnsteen - der alle tre havde valgt den korte distance (7 km mindre end den lange).

Ruten var ganske fin: Let teknisk med mange snørklede passager, sving m.m. Der var ikke de helt store højdemeter - og slet ikke for dem der kørte den korte distance: De blev ledt udenom de eneste stigninger, der lå tirp, trap, træsko efter hinanden. Rutens underlag var lige dele af sand-, grus- og mudderstykker - rigelig cocktail til chainchock på allerede første omgang - hvorfor Per og Niels måtte køre næsten hele løbet poå den store klinge (power-boys).

Kris kørte et fornuftigt løb på den lange distance og fik en placering som nummer 7. Børnsteen bed fra sig på den korte, og kom ind som nummer 2. Per påstår, at han på et tidspunkt kunne se Bjørnsteen, men det tror han vist kun selv på ..., nej, Per kørte trods smånap fra kramper, et godt løb og sluttede på en 14. plads - og Lars kom ind som nummer 57, godt træt efter et flot løb.

Efter løbet var der i Oksbøl klubhus kaffe, hotdogs ... og nogle fantastiske pizzasnegle. Behøver jeg at fortælle, at det var her Per Kød gik i udbrud!