Claudy Criquelion 2005

Af Per Attermann

 

 

Planlægning, tilmelding m.m.

 

I det tidlige efterår 2004 mødtes Asger Lind og undertegnede i Superbrugsen i Oksbøl. Asger trænede til maraton, og jeg havde haft en halvdårlig racersæson med for lidt træning. Vi udvekslede de sædvanlige beklagelser med småskader o.s.v. Asger Lind fortalte dog også om sin bror (eller svoger) som havde deltaget i et spændende cykelløb i Belgien. Vi blev ret hurtigt enige om, at Oksbøl Cykel Team selvfølgelig også skulle prøve, at deltage i dette løb. Vores idé blev præsenteret på det årlige store ryttermøde i september og der var stemningen positiv.

 

Senere på året blev der så mulighed for online tilmelding på hjemmesiden. Det stod ret hurtigt klart, at løbet havde stor interesse og ret hurtigt var der 15 tilmeldinger. I klubben er det vores erfaring, at tilmelding til de store udenlandske løb skal ske tidligt ellers risikerer man, at der er udsolgt. Først i 2005 tog undertegnede derfor kontakt til dels løbsledelsen og dels hotellet Le Luxembourg (som vi var blevet anbefalet). Hotelreservationen gik fint trods mine mangelfulde franske sprogkundskaber. Lidt e-mail frem og tilbage og en enkelt telefonsamtale – så var hotelreservationen på plads. Jeg var såmænd helt opstemt da ”hende” som svarede på mine e-mails lød som en sød pige. Det viste sig senere, at bag navnet Jeannot stod kokken, og selv om han var særdeles charmerende dalede min interesse en smule.

 

Fuld af optimisme forsøgte jeg flere gange, at foretage onlinetilmelding til selve løbet, men det var alt for tidligt. Vi skulle helt hen til sidst i marts før man ”vågnede” op i løbsledelsen. Her forsøgte jeg også med både e-mail og telefonopkald, men i løbsledelsen kunne man kun fransk. Det lykkedes dog alligevel, at få aftalt, at vi senere ville få fremsendt nogle tilmeldingsskemaer. Tilmeldingsskemaerne kom som aftalt, og så blev vi tilmeldt. Et par stykker måtte dog melde fra, men det lykkedes ret hurtigt, at sælge pladsen til andre – Claus Thalund og Jørn Smedegaard fra Skjern. Et par solide jyder med lun humor og gode ben.

 

I starten af august modtog jeg så startkort m.v., men der manglede et startkort til Klaus Faaborg og man havde heller ikke fået ændret navnet på startkortet til Jørn Smedegaard. Efter endnu en telefonsamtale på gebrokkent fransk og et par e-mails modtog vi de sidste papirer ca. 1 uge før løbet – pyha!

 

Der blev holdt et lille formøde, hvor vi aftalte kørsel m.v.

 

 

Dagene før løbet

 

Torsdag den 25. august var der afgang til Belgien. I ”vores” bil kørte Jette og Asger Lind, Karl Verner og undertegnede. Vi kørte fra Oksbøl ca. kl. 7 i silende regn. Der blev dog ret hurtigt enighed om, at solen naturligvis skinnede syd for Hamborg. Ganske rigtigt blev det tørvejr omkring Hamborg og vi så vist nok også et par enkelte solstrejf – men regnen kom igen og varede stort set helt ind til vi kom til Belgien. Vi kom godt igennem Ruhr-distriktet udenom alle køer – vist nok som de eneste – til gengæld havde vi så kørt ca. 100 km mere end de andre.

 

I Belgien kørte vi af motorvejen, da vi kunne spare nogle kilometer ved at køre på tværs. Vi kom dog ret snart ud i rigtigt Ardenner-terræn med små snoede og kuperede veje, hvorfor vi ikke sparede hverken tid eller ret mange kilometer.

 

Et par dage før afrejse havde jeg sendt en e-mail til hotellet bare for lige at kontrollere tidligere indgåede aftaler – men desværre fik jeg ikke svar på mine e-mails. Jeg var derfor noget spændt på om hotellet nu havde forstået, at vi ankom torsdag o.s.v.

 

Vi ankom til La Roche ca. kl. 17 og fandt hotellet med det samme. Vi fik en meget venlig modtagelse og heldigvis var vi ventet – faktisk så meget, at vi kunne få aftensmad hvornår det skulle være. Vi begyndte derfor, at tage kontakt til de andre biler for at få bekræftet øvrige ankomster af hensyn til maden. Flere sad i kø og vi fik over et par gange udskudt maden til ca. 20.15.

 

Vi fik vores værelser, pakkede lidt ud og så skulle vi selvfølgelig lige en tur ned i centrum, hvor vi hurtigt fandt et hyggeligt sted, hvor vi kunne prøvesmage det belgiske øl. Vi var lidt sultne og fik også et par ostemadder.

 

De andre ankom som forventet og vi fik fælles aftensmad. Hotelværelserne var ikke vild luksus, og der var derfor lidt bekymring om maden nu også kunne spises. Der var dog absolut ingen grund til bekymring – maden/kokken var hotellets stærke side. Vi fik suppe til forret, 2 mindre hovedretter og sluttede med dessert eller kaffe. Velsmagende – uhm!!

 

Under aftensmaden blev vi enige om, at vi fredag formiddag skulle ud på en lille cykeltur. Vi var på forhånd orienteret om, at stigningerne ”Mur de la Velomediane” og ”Kirkebakken” midt i La Roche var løbets værste, hvorfor de selvfølgelig skulle prøves. Inden fredagens træningstur skulle vi torsdag aften lige en tur på den lokale for, at smage Leffe Brune, Duvel, Chimay og hvad de nu ellers hedder alle de forskellige belgiske øl.

 

Under aftensmaden havde vi talt om, at man i Belgien bruger mange høflighedsfraser. Niels havde dog ikke deltaget i middagen, men nåede lige med på den lokale. Niels var nok lidt stresset efter en lang arbejdsdag og tjeneren fik kontante ”ordrer” på øl og pasta til stor morskab for øvrige deltagere. På resten af turen gik Niels under navnet ”Primdahl”. Vi var selvfølgelig seriøse og drak kun få øl, og alle mand var i seng kort efter midnat. Den eneste undtagelse var ”par nr. 7” (Brian Krøjgaard og Klaus Faaborg) som ikke nåede med på den lokale. Onde tunger har oplyst, at de i skjul havde medbragt home-trainer på værelset. Dette kan måske også være årsag til fugt – og mugpletter på væggene i deres værelser (andre har ikke oplyst om tilsvarende problemer).

 

Fredag morgen fik vi morgenmad – mest hvidt brød (uden den helt store næringsværdi), men dog også lidt specialiteter i form af belgisk røget skinke og så nogle velkogte æg.

 

Efter maden blev der gjort klar til dagens cykeltur på ca. 20 km. Vi kørte stille og roligt ud af byen og mødte et par små stigninger – absolut ikke skræmmende. Efter ca. 10-12 km drejede vi ind ad en mindre vej, kørte over en lille bro og så til venstre ventede ”muren” i form af ”Mur de la Velomediane”. Den bakke gik lige op i ”æ himmel”. Gearskifteren blev flittigt brugt, og jeg tror de fleste lige var nede og ”kysse” krisegearet. Efter ca. 600 m jævnede stigningen lidt ud, og der blev samlet op. Vi kiggede selvfølgelig bagud og så advarselsskiltet  ”20 %”.  Stigningen fortsatte og havde yderligere en passage med høje procenter.

 

Herefter stod den på en lang nedkørsel tilbage til La Roche. Inde midt i byen  mødte vi så ”Kirkebakken”, som på vej hjem fra den lokale torsdag aften var blevet kategoriseret som ”en bette bakke”, som ikke steg ret meget. Niels gentog efter træningen fredag, at han ikke synes den var så stejl. Efter løbet har Niels ikke udtalt sig i så kraftige vendinger…….læs lidt senere hvorfor. De første 50-75 meter af Kirkebakken var moderate, men herefter gik det rigtig dejligt opad. På toppen af bakken ligger kirkens gravplads, og det var ventet, at graveren havde gjort et par huller klar. En dejlig stejl bakke, og ved selve løbet kommer der faktisk i alt 4 stigninger kort efter hinanden.

 

Flere vendte om efter Kirkebakken og kørte tilbage til hotellet. Brian Krøjgaard og Steffen Sillesen skulle lige prøve en bakke mere.

 

Fredag middag spiste vi på en af de lokale restauranter, og herefter stod den på sightseeing i La Roche. De fleste var en tur på Borgen, og nød de gamle smukke ruiner og udsigten over byen og det grønne smukke landskab omkring byen.

 

Fredag aften fik vi igen en god middag på hotellet, og alle gik ret tidligt i seng.

 

 

Selve løbet

 

Lørdag morgen var den store dag så kommet. Der var tidlig aktivitet på værelserne, og en smule anspændt stemning under morgenmaden, men også tid til interviews. Herefter stod den på omklædning og klargøring af cykler. Vejret var tørt men det var noget tåget/overskyet og lidt småkoldt. Der blev taget det traditionelle holdbillede og så af sted til startområdet.

 

Vi stod i ca. 50 minutter og ventede, men til gengæld lå vi pænt fremme i feltet. Starten gik uden problemer og allerede efter ca. 1 km kom den første stigning – og endelig begyndte kroppen, at blive varm. Asger, Karl Verner og undertegnede havde aftalt, at vi ville starte forsigtigt ud og forsøge, at følges ad. Vi var forskelligt kørende – Asger kørte stærkt nedad, mens undertegnede havde det bedst opad. Karl Verner – ja – diverse gearproblemer og udprægede forsigtige nedkørsler giver en vis harmonika-effekt i kørestilen, men vi holdt sammen helt til ca. 135 km. Vi nød turen, det smukke landskab og fik også snakket sammen undervejs.

 

Knud har oplyst, at den største oplevelse på turen var da han kørte fra Steffen på Kirkebakken. Steffen har til gengæld oplyst, at både ham og Knud nok havde fået en bedre tid, hvis ikke Knud havde haft tekniske problemer.

 

Ifølge velinformeret kilde forlyder det, at Niels under selve løbet trak – jeg gentager; trak op ad Kirkebakken (se ovenfor hvor Niels kommenterer Kirkebakken). Niels har dog efterfølgende fuldstændig tilbagevist denne påstand – dog med den tilføjelse, at han trak et kort stykke på en af de efterfølgende bakker. Vi ved alle, at Niels ikke ligefrem elsker bakker, så derfor synes jeg han skal roses for sin deltagelse i dette meget bakkede løb.

 

I målområdet ventede Jette, Laila, og ”raketterne” (Knud, Steffen og Brian), men også Jørn og Freddy var kommet i mål i en flot tid.

 

Pigerne fortalte om god og smuk tur (Petite Crique), og der var en glad stemning efter et veloverstået løb. På den korte rute var der færre stigninger end ventet. Pigernes største oplevelse var nok da de under en punktering (eller var det en tissepause?) blev passeret af en ”fnuggi” lignende mand som præsenterede pigerne for en ordentlig omgang tarmluft.

 

Efter løbet fik vi de traditionelle diplomer og fik slukket tørsten i velsmagende belgisk øl.

 

Løbet var generelt godt afmærket. Depoterne var der forskellige meninger om – nogle synes forplejningen var OK, mens andre fandt den dårlig. Det første depot var svært, at komme igennem da det var placeret på en relativ smal vej med udlevering af vand og mad på begge sider af vejen.

 

 

Efter løbet

 

Efterhånden var alle mand i mål, og vi tog tilbage til hotellet, hvor der var bad og omklædning inden vi igen skulle nyde Jeannot’s velsmagende mad. Der var høj stemning ved bordet, og den gode mad blev skyllet ned med god vin og øl.

 

Efter maden blev vi inviteret ud i køkkenet, hvor Jeannot bød på en øl til drengene. Pigerne havde tidligere været på besøg i køkkenet og budt på vin - en rigtig charmetrold ham Jeannot.

 

Vi tilbragte resten af aftenen på den lokale, hvor vi nu rigtigt skulle smage øl. Efter et par timer fusede det lidt ud. Knud sad og sov og flere tænkte også på køreturen hjem.

 

De fleste var friske søndag morgen. Vi fik morgenmad og pakkede biler. En søvndrukken Jeannot stak hovedet ud af sit soveværelsevindue og sagde pænt farvel, og så af sted mod Danmark.

 

Prisen pr. person udgjorde ca. 1.450 kr. inkl. 3 overnatninger på hotel med halvpension (morgenmad og 4 retters menu til aften) og tilmeldingsgebyr til løbet. Drikkevarer var efter regning men indregnet i ovennævnte beløb. Kørsel kom oveni og blev afregnet i de enkelte biler.

 

Der har generelt været stor tilfredshed med dette klubarrangement med masser af hygge og god cykelhumor. Løbet/turen har været en stor oplevelse. Der skal lyde en stor opfordring til klubbens øvrige medlemmer om, at deltage i kommende klubture. Alle kan være med, og løbet kan godt gennemføres selv med kun få træningskilometer i benene – spørg bare Klaus Faaborg. Han havde altså kun kørt ca. 1.000 km.

 

Fra undertegnede skal lyde en stor tak til alle deltagere for nogle fantastisk hyggelige og sjove dage i Belgien.

 

Per Attermann

 

 

 

Faktaoplysninger om deltagerne:

 

 

Navn

Cykel

Gear

Alder

Tid

Per Attermann

CARRARO Virado – alu (italiensk fuldblod)

Campagnolo Chorus 9 speed

53/39 – 13/28

39

6.52

Niels Højberg Nielsen

Klein Quantum pro

Shimano ultegra

52/42/30 – 25/12

41

8.12

Jørn Smedegaard

 

 

 

 

Claus Thalund

Isaac Pascal

Campagnolo Chorus 52/39 – 29/13

51

7.25

Klaus Faaborg

Isaac Kelvin Carbon

Campagnolo Chorus 53/39 – 29/13

31

8.17

Brian Krøjgaard

 

 

 

 

Anders Sindum

CENTURION Oxygene

46/46 – 32/14

45

8.29

Freddy Koller

Trek

 

 

 

Steffen Sillesen

Klein Quantum pro

Shimano ultegra 53/39 – 27/12

36

5.46

Asger Lind

Trek

Shimano/Campagnolo (gl. lort iflg. Asger selv) 52/42 – 32/13

43

6.59

Laila Sillesen

Giant OCR 5500

Shimano sora 52/42/30 – 25/12

Ung og smuk

4.45

Jette Lind

Pinarello Azolo

52/39 – 28/13

Ung og smuk

4.45

Jeppe M. Sørensen

Pinarello

 

 

 

Karl Verner Nielsen

Trek 2200 Alpha - alu

Shimano 53/42/30 – 23/12

58

6.59

Knud Thalund

Trek

Shimano ultegra 53/38 – 27/13

44

6.06

(inkl. defekt efter ca. 100 km)

 

Billeder fra turen :

 

.