Blåvandshuk Rundt 2013

Af Niels H. Nielsen, løbsleder.

 

Søndag d. 11/8 afviklede Oksbøl Cykel Team (OCT) den 16. udgave af cykelmotionsløbet Blåvandshuk Rundt.

 

En dag med rigtig godt cykelvejr i det vestjyske landskab. Stort set tørt hele dagen - enkelte oplevede vist 5 regndråber fra oven - blæst der holdt snydeskaftet nedkølet for de som sled forrest i felterne og tilpas skyet til, at der os bekendt ikke var nogen der fuldstændigt dehydrerede som man kan opleve en varm sommerdag i bagende solskin.

 

Løbet havde 426 forhåndstilmeldte ryttere. Ca. 20 af de forhåndstilmeldte mødte ikke op. På løbs dagen havde vi 112 efter tilmeldinger.

490 ryttere er registreret i mål. Vi vurderer, at ca. 525 ryttere stillede til start. Man kan sige, at det system vi har valgt, hvor folk kan udprinte deres startnummer hjemmefra betyder, at vi ikke ved hvor mange der reelt stiller til start. Så derfor et kvalificeret gæt.

 

Baseret på de kommentarer vi har hørt, så var folk rigtig glade for, at løbet var tilbage ved det gamle, dvs. kørsel på landevej.

 

Vi synes det her er på sin plads at rose Varde kommune for et flot udført arbejde med at gennemgå og vedligeholde stort set alle veje som ruterne kom på i kommunen. Ligeledes stor ros og tak for deres velvillighed til at hjælpe med A99 færdselstavler med undertavlerne "cykelløb". Enkelte steder konstaterede vi desværre, at skilte var væltet p.g.a. blæsten. Der må pløkker med næste år, eller en lidt tungere fod :-)

 

Vi er vidende om et par uheld som medførte nogle skrammer og hudafskrabninger, men ellers har vi ikke hørt om uheld.

Det var meget begrænset hvad vi fik af opkald om brug af service biler, de var kun af sted få gange.

 

Man kan selv studere resultatlisterne for de tre ruter, og igen i år kan vi se, at der for manges vedkommende er kørt stærkt på vejene omkring Oksbøl denne 2. søndag i august.

 

Mange tak skal lyde til MC turklubben Ho Bugt, som stillede 6 motorcykler til rådighed og hjalp os med at guide og beskytte rytterne på ruterne.

 

En stor tak til BV for hjælp ved opsætning/nedtagning af telt, borde og bænke, samt ikke mindst for en overdådig god forplejning efter løbet.

 

Mange OCT medlemmer har ydet en stor og flot indsats i forbindelse med afviklingen af arrangementet. Rart med en god opbakning blandt klubbens medlemmer til at tage fat når der er brug for det. En stor tak skal lyde fra løbsudvalget til jer alle - uden jeres bidrag nåede vi ikke så langt.

Også en stor tak hjælperne udenfor klubben i depoter, med tilmelding, osv.

 

En stor tak til alle de sponsorer som velvilligt har skænket en præmie og igen gjorde dette års udgave til et festfyrværkeri af gevinster på startnumre.

 

 

Rytteroplevelser

 

Kære OCT-Team

Ros til jer.

I har lavet et rigtig godt motionsløb på en god, afvekslende og spændende rute.

Jeg vil i særdeleshed gerne fremhæve brugen af følgebil/motorcykel på 115 km ruten. Det var en god måde at håndtere trafikken på - sikkert og kompetent udført.

Det er generelt en udfordring at skabe gode og sikre rammer for cykelløb i Danmark (herunder licensløb), og derfor skal I have et skulderklap for at håndtere det så fornemt.

Med venlig hilsen

Carsten

Tjæreborg Cycling

 

*************************************************

 

Kære modtager,

Først og fremmest super mange tak for et rigtig godt arrangement.

Dernæst vil jeg lige høre, om der evt. bliver offentliggjort billeder fra løbet? Det ville være rigtig lækkert, om man evt. kunne få et link, hvis billederne bliver tilgængelige.

På forhånd tak og god dag.

 

Med venlig hilsen / Best regards / Mit freundlichen Grüssen

Mikael Dalgaard
Group IT Manager

 

*************************************************

 

Subject: RE: Blåvandshuk rundt

Hej Per

Jeg vil bare sige tak for en super oplevelse i går. Jeg kom helskindet igennem (dog med lettere ondt I rumpen!) Men jeg er meget tilfreds – jeg kom ikke på sidste plads. Og jeg blev meget positiv overrasket over den venlig stemning der var – det er ikke sidste gang jeg skal til et cykelløb og måske vil jeg investere i en racer cykel!

Endnu en gang, mange tak for en god dag.

 

Yours faithfully
Stephanie Pedersen
Technical Department Projects
Mærsk Olie og Gas A/S

 

 

Fotos fra løbet.

 

Fotos skudt af Peter Sillesen ved depotet i Outrup.

 

Fotos skudt af Thomas Sillesen

 

Fotos i Jydske Vestkysten

 

Flere fotos kommer senere.