Blåvandshuk Rundt 2011

Af Niels H. Nielsen, løbsleder.

 

Søndag d. 14/8 afviklede Oksbøl Cykel Team (OCT) den 14. udgave af cykelmotionsløbet Blåvandshuk Rundt.

 

De foregående 3 år har jeg indledt med at skrive om, at regn har "drillet" afviklingen af årets udgave af Blåvandshuk Rundt. I år var ingen undtagelse. Udsigten til massiv regn holdt jer ikke tilbage. I mødte talstærkt frem - hatten af for det, det var flot.

 

Det fugtige vejr satte også sit præg på rytternes færd på de våde veje. Antallet af punkteringer er betydeligt højere når vejene er våde og sådan var det bestemt også denne søndag, hvor vi kom i bekneb for slanger i depoter og i vore service vogne.

Adskillige ryttere havde brug for assistance fra vore service biler.

 

Man kan selv studere resultatlisterne for de tre ruter, og igen i år kan vi se, at der for manges vedkommende er kørt stærkt på vejene omkring Oksbøl denne 2. søndag i august.

 

På 115 km distancen kom VCK's formand Henrik Nielsen først over stregen. Han besejrede i spurten Niels Henning Lauridsen fra Odder Cykelklub som dagen forinden i licens rytternes C-klasse stod øverst på podiet i Herning ved deres enkeltstart over 30 km. På 3. pladsen kom Henriks brormand Johnny Nielsen.

Jeg skal lige have hørt Henrik under 4 øjne på vor fælles tur til cykel DM for B&U i København om et par uger, hvad der ligger bag den præstation!

 

På 70 km distancen var Bjarne Karstensen fra Brande Motion først over stregen i år, efter sidste år at måtte "nøjes" med næstbedste placering på samme distance.

 

På 35 km distancen var det en række lokale unge Oksbøl drenge, som gav den gas og kom i mål som de første.

 

271 tilmeldte deltagere dagen inden løbet er rekord for løbet i dets 14 årige historie og 6 flere end den hidtidige rekord fra 2002 på 265 tilmeldte dagen inden løbet. Der var således stor interesse for løbet. Vi plejer at se 100-175 deltagere der tilmelder sig på dagen, hvis der er udsigt til tørvejr, men selvom udsigterne lovede massivt regn, så dukkede der hele 80 ryttere op på dagen som ville med. Imponerende, synes vi.

 

Der var tilmeldt 351 ryttere til løbet. Vi ved 7 aldrig dukkede op, men det kan have været flere.

Med det system vi praktiserer, så ved vi faktisk ikke om folk der er forhåndstilmeldt og har betalt faktisk stiller til start i løbet. Det betyder konkret, at vi faktisk ikke ved hvormange ryttere vi har ude på ruten med de problemer det afføder undervejs.  

Vi overvejer at indføre indskrivning af forhåndstilmeldte, så man skal forbi et bord og sætte en signatur på en deltagerliste udfor sit navn. Helt ligesom det kendes fra konkurrence cykelløb.

De fordelte sig med 89 tilmeldte på 115 km hvoraf 78 gennemførte, 139 tilmeldte på 70 km hvoraf 123 gennemførte og 123 tilmeldte på 35 km hvoraf 104 gennemførte.

 

Sidste års løb var præget af dårlige belægninger på flere af de mindre veje ruterne går igennem. I år synes jeg Varde kommune fortjener ros, for en stor del af de mindre veje der køres på har fået en fin overhaling.

Men styrt blev vi ikke forskånet for. Som Jørgen Leth har udtrykt det, så er styrt en del af cykelløb. Jeg er for så vidt ikke uenig så længe vi taler om konkurrence løb (altså licens løb). Men når der er tale om motionsløb, så bør styrt udover "banale" glideture med mindre hudafskrabninger til følge være undtagelsen. Årets udgave bød, så vidt jeg er orienteret om, i hvert fald på 3 ryttere som måtte til behandling på skadestuen. En for mistanke om et brækket kraveben, en kvinde der var fløjet forover cyklen og havde slået sin hånd slemt. Og så, så vidt jeg kan vurdere, det mest alvorlige styrt når vi ser på skaderne heraf, nemlig en Varde rytter der også tog en lufttur, og har pådraget sig brud på en ryghvirvel og muligvis også forskubninger af en hvirvel i nakken.

Jeg kan på OCT's vegne kun ønske dem god bedring og håbe vi snart ser dem tilbage i sadlen igen.

 

En stor tak til hjemmeværnspolitiet som igen i år ydede en flot indsats med regulering af trafikken vigtige steder. Betjentene var som blæksprutter rundt på mange poster på ruterne.

 

Mange OCT medlemmer har ydet en stor og flot indsats i forbindelse med afviklingen af arrangementet. Rart med en god opbakning blandt klubbens medlemmer til at tage fat når der er brug for det. En stor tak skal lyde fra løbsudvalget til jer alle - uden jeres bidrag nåede vi ikke så langt.

Til hjælperne i depoter, med tidtagning osv. samt til OCT´s medlemmer der bidrog med en hånd vil jeg gerne sige, at jeg håber alle, eller mange af jer, er villig til at yde en indsats også i 2012 udgaven af Blåvandshuk Rundt. Uden jeres bidrag kan vi ikke gennemføre et sådant arrangement.

Tusind tak til alle og en særlig tak til de mange nye medlemmer blandt MTB folkene i klubben som flot gav en hånd med på løbsdagen.

 

En stor tak til alle de sponsorer som velvilligt har skænket en præmie og igen gjorde dette års udgave til et festfyrværkeri af gevinster på startnumre.

 

Blåvandshuk Rundt afvikles traditionelt altid den anden søndag i august. Vi håber at se dig igen i 2012, søndag d. 12 august.

 

 

Beretninger eller hilsner fra deltagerne :

Du er velkommen med dit bidrag her (sendes til oct@bvoksbol.dk) - eller under "OCT Forum"

Flere af nedenstående hilsner har indeholdt yderligere information omkring tider der skulle rettes, glemte rekvisitter eller lignende og er i den anledning redigeret.

 

***************************************

Fra Thue Uhre Lauridsen, Rødding TK har vi modtaget:

 

Tak for en rigtig go’ dag.
 
Det er første gang jeg deltog i dette løb og race motion race vil jeg gerne anbefale til andre.
Oganisationen var på plads og servicen var god, men kunne have været bedre – evt. en ringridder til en Sønderjyde.
 
Få linier om personlig oplevelse:
Regn, regn og mere regn, samt man skulle tro jeg har lagt i en sandkasse. Sådan var det at cykle Blåvandshuk rundt på 70 km. Punktering 1 km før mål og en computer som gik død. Fed tur med brillerne nede på næsetippen og fuld hammer der ud ad. Årets længste race og bedste tid - ja, hvad kan det ikke blive til....
 
Vi var 5 fra familien som deltog sønnik (Niels-Henning) på 115 km – hvor det var rigtig fint med en førebil. Han gjorde et flot arbejde.
Morten og jeg cyklede så 70 km under Team Tøf. Morten er først startet med at cykle i år – så kanon også her.
Pigerne cyklede på jeres grus stykke på raceren og det gik faktisk helt fin på de 35 km.
 
Thue Uhre Lauridsen, Rødding TK.

 

***************************************

 

Fra Poul Brunsgaard har vi modtaget

 

Hej,

 

Tak for et vådt, men godt løb.

 

Mvh

Poul Brunsgaard

 

***************************************

 

Hej OCT.

 

Først, tak for et godt arrangement, for mit eget vedkommende første men bestemt ikke sidste cykel/motionsløb.

 

Venlig hilsen

Kim J. Hansen (Nr. 344)

Danbor Service

 

***************************************

 

Fotos fra løbet.

Er der nogle som ligger inde med fotos fra løbet, så vil vi gerne have en kopi af dine billeder. Sendes til oct@bvoksbol.dk.

 

Fotoserie på Jydske Vestkysten

 

Fotos taget af Jakob Kristensen

 

.