Blåvandshuk Rundt 2010

Af Niels H. Nielsen, løbsleder.

 

Søndag d. 8/8 afviklede Oksbøl Cykel Team (OCT) den 13. udgave af cykelmotionsløbet Blåvandshuk Rundt.

 

Vejret, tjaah hvad skal jeg skrive ..... Når jeg kigger i historie bøgerne så var det 3. år i træk regnen spillede afviklingen af løbet et puds. Det var dog stille regn, meget stille regn, ja nærmest støvregn. De største gener formoder jeg rytterne har fået fra det "vandsprøjt" der er kommet fra vejene.

Det fugtige vejr satte også sit præg på rytternes færd på de våde veje. Antallet af punkteringer er betydeligt højere når vejene er våde og sådan var det også ved denne udgave af Blåvandshuk Rundt.

 

Man kan selv studere resultatlisterne for de tre ruter, og igen i år kan vi se, at der for manges vedkommende er kørt stærkt på vejene omkring Oksbøl denne 2. søndag i august.

 

På 115 km distancen deltog for andet år i træk den tyske rytter Robert Finkbeiner fra RFC Roßbach. Han fik tilsyneladende luret ruten så meget sidste år, at han kom først over målstregen i årets udgave.

Tre mand, Robert, Stanley Smith fra Skjern og Nikolaj Nielsen fra Varde fik slået et hul til en lidt større gruppe og kom over stregen ca. 2 minutter før den næste gruppe.

 

På 70 km distancen havde en lille håndfuld U17 licens ryttere fra Varde og Esbjerg rottet sig sammen og lagt op til lir og væddeløb med en række langt ældre ryttere. De unge satte sig utålmodigt i spids fra starten og det var rent guf for godt og vel et dusin garvede motionsryttere, der fint affandt sig med at ligge på hjul med godt 40 km i timen. Mange af disse garvede ryttere så givetvis sit snit til en "hviledag på kontoret", og lod de unge tage slæbet. De unge rykkede flere gange og skabte sig også flere gange et hul, men kunne ikke holde afstanden og modstå det solide og kontante tråd fra "de gamle" når de fra tid til anden selv skulle bruge kræfterne i front.

Sjovt har det helt sikkert været. Det endte med Simon Nybo Holgersen, VCK, snuppede sin anden sejr på 2 dage ved at slå en Brande rytter i spurten til mål.

 

På 35 km distancen stillede et imponerende antal til start, og endnu mere imponerende gennemførte 130 af 134 ryttere distancen. Sædvanen tro var der flere grupper som virkelig benyttede konceptet med "en tur i skoven". Flere grupper hyggede sig undervejs og mindst et par grupper fandt formentlig flere steder at gøre holdt end depotet ved fiskesøen i Grærup :-)

 

Sidste rytter var i mål omkring kl. 15 og målet lukkede kort efter. Herefter begyndte oprydningen. En lille time senere nød oprydningsholdet, mener vi selv, en velfortjent øl - eller to! - sammen med resterne af kage fra depoterne og resterne af den gode pasta og kødsovs.

 

Der var tilmeldt 368 ryttere til start. De fordelte sig med 99 tilmeldte på 115 km hvoraf 93 gennemførte, 134 tilmeldte på 70 km hvoraf 122 gennemførte og 134 tilmeldte på 35 km hvoraf 130 gennemførte.

Vinterens hærgen og de dårlige veje bærer formentlig sin store del af skylden for løbet blev ramt en en række styrt som gav en håndfuld ryttere med hudafskrabninger og ømme lemmer. Vi er vidende om, det for enkelte også kostede en del materiel skade. Vi ønsker de tilskadekomne ryttere god bedring.

 

En stor tak til hjemmeværnspolitiet som igen i år ydede en flot indsats med regulering af trafikken vigtige steder. Betjentene var som blæksprutter rundt på mange poster på ruterne.

 

En deltager var så uheldig at miste sit sygesikringsbevis. Har noget set det eller har informationer herom, så kontakt oct@bvoksbol.dk

 

Mange OCT medlemmer har ydet en stor og flot indsats i forbindelse med afviklingen af arrangementet. Rart med en god opbakning blandt klubbens medlemmer til at tage fat når der er brug for det. En stor tak skal lyde fra løbsudvalget til jer alle - uden jeres bidrag nåede vi ikke så langt.

Til hjælperne i depoter, med tidtagning osv. samt til OCT´s medlemmer der bidrog med en hånd vil jeg gerne sige, at jeg håber alle, eller mange af jer, er villig til at yde en indsats også i 2011 udgaven af Blåvandshuk Rundt. Uden jeres bidrag kan vi ikke gennemføre et sådant arrangement.

Tusind tak til alle og en særlig tak til de mange nye medlemmer blandt MTB folkene i klubben som flot gav en hånd med på løbsdagen.

 

En stor tak til alle de sponsorer som velvilligt har skænket en præmie og igen gjorde dette års udgave til et festfyrværkeri af gevinster på startnumre.

 

Blåvandshuk Rundt afvikles traditionelt altid den anden søndag i august. Vi håber at se dig igen i 2011 søndag d. 14. august.

 

 

Beretninger eller hilsner fra deltagerne :

Du er velkommen med dit bidrag her (sendes til oct@bvoksbol.dk) - eller under "OCT Forum"

Flere af nedenstående hilsner har indeholdt yderligere information omkring tider der skulle rettes, glemte rekvisitter eller lignende og er i den anledning redigeret.

 

***************************************

Peter Hansen, VCK, har sendt os et link til sin hjemmeside, hvor han fortæller om sin oplevelse af løbet.

 

***************************************

Hej

Mange tak for et super arrangement i forbindelse med Blåvand Rundt.

 

Jakob Lykke

6700 Esbjerg 

 

***************************************

Tak for et flot cykelløb g.d.

 

Med venlig hilsen

Alex Gren

5592 Ejby

 

***************************************

Hej med Jer,

tak for et dejligt arrangement.

 

Venlig hilsen, Karen Bødker

 

***************************************

 

Fotos fra løbet.

Er der nogle som ligger inde med fotos fra løbet, så vil vi gerne have en kopi af dine billeder. Sendes til oct@bvoksbol.dk.

 

Fotos fra:

bullet

start- og målområdet, taget af Thomas Sillesen

bullet

depotet i Outrup (på 115 km ruten), taget af Peter Sillesen

 

Fotos taget af Thomas Sillesen.

.

 

Fotos taget af Peter Sillesen.

.