Blåvandshuk Rundt 2006

Af Niels H. Nielsen, løbsansvarlig.

 

Søndag d. 13/8 afviklede Oksbøl Cykel Team for 9. gang cykelmotionsløbet Blåvandshuk Rundt.

Vejret i dagene op til løbet var regntunge og vejrudsigten for løbsdagen var ikke lovende, så et deltagertal på 291 var flot. Vejret på løbsdagen var perfekt til en frisk cykeltur. Der var tørvejr fra tidlig morgen til kl. 15.45.

Sidste rytter var i mål kl. 14.45 og teltdugen var pillet ned kl. 15.40. Vi nåede lige at få traileren kørt under halvtag inden himlen væltede ned med kaskader af vand.

 

Igen i år havde jeg fornøjelsen af at køre ledsagervogn foran det forreste felt på 115 km. Det er nogle skrappe fyre der deltager her. Der blev gået til stålet. I modsætning til sidste år lykkedes det for en stor del af de lidt over 30 startende ryttere i gruppen at holde sammen til mål. Det skyldtes primært, som jeg oplevede det, at en del af gruppens ryttere "fedtede" sig med rundt på hjul. Det kan man gøre når gruppen er så stor, men også når der ikke er en gruppe meget stærke ryttere der virkelig vil have sprængt det i stumper og stykker.

Selv på Blåbjerg stigningen faldt der forbavsende få af. Ole Grosen var blevet luret, taktikken fra sidste år med at smide mange af lige efter Blåbjerg og i den kraftige sidevind fra Henne Kirkeby til Kærgård virkede ikke i år. Det blæste simpelthen for lidt, så sidevind ikke kunne "smadre" feltet.

Steffen Sillesen og Knud Thalund var 2 af de som virkelig ydede en stor indsats forrest i feltet sammen med nogle Varde ryttere. De fik vist OCT´s farver på fornemt vis.

I et motionsløb, hvor tidtagningen som her foregår ved aflevering af et lille startkort med rytterens nummer, er det ikke ubetinget lykken når en gruppe på 25 ryttere kommer hamrende til mål. Det forårsager kaos omkring tidtagning. Men det er en del af løbet - vi kører trods alt kun for sjov selvom vi ved der er meget prestige i lige at "nakke" en eller flere i en spurt.

Jeg var selv ked af opløbet på 115 km kom rundt i Borre samtidig med en masse mindre grupper af 2-5 ryttere på 35 km var på vej mod mål. Det gav uden tvivl en forskrækkelse hos nogle, og set i bagklogskabens skarpe lys havde det nok været en fordel jeg selv havde taget klubbens megafon med i bilen og verbalt advaret om bagfra kommende cykelfelt. Men igen, det er et motionsløb med plads til alle og vi skal passe på hinanden.

 

Netop plads til alle synes jeg den store lokale opbakning på 70 km og 35 km tydeligt viser. Det er dejligt at se så mange lokale bakke op omkring løbet.

Man må sige lægerne i Oksbøl gør noget for at vise flaget for "motion på recept". På 35 km ruten formåede Lægehuset at stille med et hold på hele 18 ryttere. Flot. En udfordring til andre virksomheder i egnen : Kan I slå den næste år ?

Ruten på 35 km trækker mange af byens borgere af huse til en rask omgang motion. Hvert år hører vi, at nødvejen mellem Kærgård og Vejers har de aldrig kørt før, selvom de har boet i byen gennem en menneskealder. Depotet i Grærup er et sikkert hit med servering af kaffe og kage. Det er helt givet med til at trække gennemsnitsfarten ned for mange deltagere; opholdet bliver lige lidt længere derude i den flotte natur. Stadig flere børn ser vi på 35 km og til dels også 70 km ruten.  

I år havde turen deltagelse af en del sjællændere, tyskere og en hollænder.

 

Næste år er det 10. gang vi afvikler Blåvandshuk Rundt. Tankerne er begyndt omkring hvordan vi markerer det på en passende måde ?

Jeg har selv været med alle 10 år som løbsansvarlig og haft med den overordnede koordinering at gøre. 

 

I år har det knebet med medlemmernes opbakning i OCT til både at give en hånd med under forberedelserne og afviklingen af løbet. Som følge heraf er vi nogle der har trukket store veksler på både koner og børn for at få tingene til at gå op. Det er ikke holdbart i længden. Til næste års udgave af Blåvandshuk Rundt vil jeg derfor kraftigt appellerer til en større opbakning, ellers må nye kræfter tage over. Jeg kan ikke samtidig med et krævende civilt job få tingene til at hænge sammen i ugerne op til løbet, når det ene afbud til arbejdsopgaverne vælter ind efter det andet. Arbejdsopgaverne har medlemmerne af OCT enten selv valgt i april/maj måned eller de blev oplyst jer i begyndelsen af juni. Så kan man ikke være bekendt ugen inden løbet at melde fra, og samtidig ikke gøre en indsats for selv at finde en afløser, fordi man er på ferie, skal til en fest eller andet.

Men en stor tak skal lyde til alle de hjælper der gav en hånd med. Og en særlig tak til de øvrige 5 i cykeludvalget, uden jer var det helt umuligt at få arrangementet afviklet.

 

Herunder nogle billeder fra løbet, knipset af Per Attermann og undertegnede (klik på billedet for at bladre) :

 

.